الرحيم
وبه نستعين
----------------------------
اليوم اقدم لكم اكله جميله جدا بجد ومجربه ودقو وقولو ريكم ولا تنسو الدعاء
المقادير
---------------------
كيلو ونصف لحم بتلوو خالى من العظام ------- 2 ليمون --------3 بصلات --- 2كوب عصير عنب احمر --- 15 فص ثوم -----2ملعقة زيتون اسود --برتقاله ان وجد ---ربطة بقدونس اخضر ----ملعقة زعتر ----ملح --- فلفل ابيض ---- فلفل اسود---- جنزبيل ----قرنفل ----جوزة الطيب ---- فلفل اسود ----قرفه ---- وكلهم ملعقه صغير ممسوحه ما عدا جوزت الطيب فتفيت ---- وورقتين لورى 0000000000000 3 بصلاات--------
الطريقه
-------------------------
الليله السابقه للطهو قطعى اللحم مكعبات صغيره وضعيها فى برام ويضاف الليها عصير العنب الاحمر ويفضل ان يكون حاذق المذاق ثم البقدونس المفروم ويفرق ورق اللورى والزعتر ونصف الثوم المفرى والقرنفل المطحون وبشر برتقاله او ليمونتين ثم عصيرها ثم ثم جميع التوابل والشطه حسب ما تحبو وتقلب جيدا وتوضع فى الثلاجه مش اقل من 12 ساعه
يوم الطهى
سخنى الفرن ثم انشلى اللحم من سائله ويجفف بفوطه جافه حتى يجف جيدامع الاحتفاظ بالسائل ثم يقشرالبصل حلقات
رفيعه جدا ثميسخن قليل من الزيت ويقلب فيه اللحم حتى يحمر لونه ثم يضاف البصل حتى يصفر لونه ثم يرص فى البرام او البيركس ويضاف له السائل المتبقى وعليه باقى الثوم صحيح والملح والفلفل ويزج فى الفرن من ساعتين الى ثلاث ساعات انتى وفرنك بئى حتى ينضج ويضاف له الزيتون المقطه علىالوجه ويقدم مع ارز بسمتى او مكرونه وسلطه خضراء00000000
وبالهنا والشفاء
مع تحياتى