ده عشان الى مش بيحب السمك بسكله المعروف ودول ناس كتير
------------------------
المكونات
------
كوب فريك ---- 1كيلو سمك النوع المضل ---بصله مفرومه --- 5 ملاعق كبيره زيت ----كوب ماء ---ملح فلفل ---زعتر---- جوزة الطيب ---- لورى --- فص مستكه ---- 5 فصوص هيل او حبهان --ملعقه صغيره جدا جنزبيل ---- ملعقه صغيره خلنجان ان وجد ))))))))))
الطريقه
------------------
يقطع السمك جزل وينزع منه الشوك ويحمر مع الاحتفاظ بالشوك
نغلى الشوك فى قليل من الماء مع اضافة التوابل العطريه حتى يصير مرق
تحمر البصله فى الزيت ثم يضاف اليها الفريك ويقلب حتى يحمر ثم يضاف مرق السمك ويتبل حتى نضبط طعمه ويغطى جيدا ويترك على نار هادئه حتى يصبح نصف ناضج ثم نضع نصف الفريك فى طاجن ويرص عليه السمك ويصب باقى الفريك عليه ثم يرش عليه القليل من الزيت المقدوح ويزح فى فرن حار حتى يتم النضج
ويقدم ساخنا مع سلطات محببه
وبالهنا والشفا
مع تحياتى