بس الله الرحمن الرحيم
وبه نستعين
--------------------
االيوم معى طبق بجد لذيذ ويارب يعجبكم وعلى المقيمين خارجه مراعات فروق الطعم والخبره
بطه بالكمثرى
------------------------------
المقادير
-------------------------
بطه كبيره مش سمينه ------------- 6 بصلات قاورمه يعنى صغننه خالص -----------2 ملعقه كبيره خل عنب موجود فى السوبر ماركت او العطارين المشهورين -------------- 6 ثمرات متوسطه كمثرى خشابى جامده يعنى ---------1 ملعقة عصير ليمون --------- ملعقه صغيره من - فلفل ابيض--- فلفل اسود ---- جنزبيل ----قرفه---- خلنجان ----- جوزة الطيب هيل او حبهان ---- روز مارى ----زعتر وقرنفل -- شطه حسب الحاجه
الطريقه
--------------------------
سخنى زيت فى اناء كبير جيدا ليكفى تقليب البطه فيه جففى البطه جيدا بمنشفه وضعيه فى الزيت وقلبيها حتى تاخذ لون الذهب واسناء التقليب يقشر البصل ويقطع لنصفين ثم يوضع مع البطه فى الزيت ثم ا لخل وتتبل بالملح والبهار المذكور وتترك على النار هادئه لمدة 30 دقيه حتى تتشرب سائلها ثم يضاف اليها الما كل ما تحتاج حتى يلين لحمها ويصبح ناضج الا قليل ثم تنشل وتوضع فى قالب الفرن وحولها حبات الكمثرى وانصاف البصل المقطه المسلوق ويضاف اليا قليل من السمن وقليل من السائل المتبقى منها وتزج فى فرن لمده 15 دقسقه او حتى يتورد لونها وتسقى كل شويه من السائل المتوجد فى الصينيه حتى لا تجف 000000000000000
تقدم مع خضار سوتيه وارز بالشعريه
وبالهنا والشفا
ولا تنسو الدعاء
مع تحياتى