بسم الله الرحمن
-------------------
كبسة الفراخ من الاكلات اللذيذه اتمنى تنال اعجابكم
المقادير
-------------------
تكفى ل 5 اشخاص
--------------
1كيلو ارز بسمتى --------- فرخه 2 كيلو ---- 2 حبة فلفل اخضر حاررررر ----نصف كيلو طمام جامده --- 3 بصلات ابيض ----كوب سمنه --- نصف كوب لوز مقشر --- نصف كوب زبيب ---نصف كوب صنوبر --- 4 ليمونه -- معلقه صغيره زعفران فلفل اسود --- فلفل ابيض --- مستكه ---- لورى زعتر ----جوزة الطيب جنزبيل -- قرفه --- جزره -- حبة كوسه ---
الطريقه
-------------
اغسلى الفرخه جيدا وقطعيها الى 4 قطع ثم اسلقيها مع حبة الكوسه والجزرايه زالاعشاب العطريه خلنجان وزعتر وبردقوش واورنفل وقرفه واحتفظى بالمرق
اسلقى اللوز والصنوبر وانشيليهم من الماء سخنى الزبده او السمن وقلبى فيه المكسرات حتى تصفر 0000
قطعى الفرخه وحمريها جيدا ثم انشيليها ثم قطعى البصل والفلفل واضيفيه للسمن وصفى المرق واضيفيه مع البهار المذكور والملح ثم اضيفى الارز ويراعى ان يكون كمية الشوربه اكثر من ضعف ارز وغطى الوعاء جيدا على نار هادئه حتى ينضج ويقلب فى سيرفيس ويرش عليه المكسرات وعلى الجوانب الفراخ او ندخله الارز فى الارز وفوقه المكسرات حسب الرغبه ويجمل ببقدونس و يقدم ساخنا 000000000
ويقدم مع سلطه او صلصة الكارى وسلطه خضراء 00000000
وبالهنا والشفاء
----------------
مع تحياتى